Redning

Redning är en matlagningsteknik som används för att göra en vätska mera tjockflytande. Man gör det med att blanda ut den med stärkelser och på så sätt göra en sås, stuvning eller kräm.
Det finns två olika typer av redningar, toppredning och bottenredning.
En bottenredning är när stärkelseblandningen görs från början och är grunden för såsen, som i exempelvis vitsås.
En toppredning tillsätts i efterhand, så kan man lägga i tills man tycker det passar.
När vi gjorde saftkräm i hemkunskapen använde vi oss av bottenredning,
när vi gjorde stuvning använde vi oss av toppredning.

Kommentarer
Postat av: Bodil

DU har kommit igång bra nu med svar. Men jag undrar var finns stärkelsen och var det samma sorts mjöl vi använde till de båda redningarna?

Väntar på svar...

2010-05-05 @ 15:39:48
URL: http://hemkunskaparatta.blogspot.com/
Postat av: Cecilie - Bloggvärldens mest musikfyllda blogg

VISST GILLAR DU SKOR? Spana då in detta inlägget för ett superbra tips :D --> http://ceciliesjostrand.blogg.se/2010/april/nagon-som-vill-ha-gratis-skor.html#comment

2010-05-05 @ 16:08:30
URL: http://ceciliesjostrand.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0